czwartek, 2 czerwca 2016

Roladki z kurczaka ze szparagami i szynką

Co prawda sezon na szparagi powoli dobiega końca, jednak ja w tym roku dosyć późno zaczęłam je jeść. A musicie wiedzieć, że bardzo je lubię :). Dziś chcę się z Wami podzielić przepisem na przepyszne roladki ze szparagami w dwóch wersjach - owinięte szynką oraz panierowane w mące razowej. Roladki jadłam w towarzystwie kaszy jaglanej. 


Do przygotowania tego dania potrzebne są: szparagi, piersi z kurczaka lub indyka, szynka parmeńska lub szwarcwaldzka, oliwa z oliwek oraz opcjonalnie mąka pszenna razowa. 


Najpierw należy ugotować kaszę. 
Umyte i oczyszczone szparagi wrzuciłam do wrzącej wody, by gotowały się około 3 minuty. 


Rozbite piersi z kurczaka doprawiłam tylko pieprzem


Na jednej z roladek ułożyłam w całości ugotowany szparag, na drugiej - pokrojony na mniejsze kawałki



Roladki zawinęłam w następujący sposób: 


Następnie jedną z nich owinęłam szynką, a drugą obtoczyłam w mące razowej z Barw Zdrowia


Później wystarczy już tylko smażyć je na oliwie z oliwek



Obiad gotowy! :) 


A jak jest u Was? Lubicie szparagi? :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz